Automate your Marketing
with Womplify




 
E.M.M.A

By: Edmadina Alif Hamzah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 16-Dec-2008 19:00 Email | Share | | Bookmark
Hidup segan mati tak mau, punya FP

Lama kan tak update? Ntah kenapa tetiba terlintas plak nak update sket... nothing much, Emma dah dah besar! Dah jadi Kakak Emma. She's really proud of it and really loveeeeeeeesss her brother. She acts and behave like kakak too... cumaaaa... mummy suka 'gaduh' ngan emma Alaaa, biasa aa kan? mak mana yg tak gaduh ngan anak? Esp, anak pompuan...

Emma dah 4years dah now... TAKLEH BACA LAGI! Really can't wait to see/hear her read... Kerja dia skang asyik tgk 613 jer! Tapi takper, she learn a lot from there... oklah, nothing much... tak tau aa nak ckp pun... hehehe...


Dah besar... dah 4 tahun, mcm tak percaya...


Perasan jd princess and ballerina sokmo


As usual, her fav causin... Humaira


Cucu-cucu mama+papa tok... skang semua ada 13 Emma no 8 and Edrez no 12


Monday, 29-Sep-2008 08:21 Email | Share | | Bookmark
Little Edrez

Little Edrez
Twinkle..twinkle Little Baby,
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky,

Twinkle..twinkle Little Edrez,
How I wonder who you are....

heehhehhehehe... Do you want to know who is Edrez... http://littleedrez.fotopages.com/


Thursday, 7-Feb-2008 02:12 Email | Share | | Bookmark
Myra's first time to playground!

 
 
 
View all 10 photos...
That evening mcm girls day out gak laa... Abah tinggal mummy, emma, along a.k.a ibu and myra kat playground... Aboy takpe plak.. dia p mana ntah So kitorang had fun laa... coz Myra tak nah p playground lagik! Tu la Myra.. meh la balik dok KL... boleh sokmo2 buat activity wikens ngan Kakak Emma... I LIKE!


Nie gamba nak balik dah...


Huhuhuuuu.. happynyer diaa...


Kakak Emma pun happy jugak, sbb ada Myra...


Jgn mare ngan rambut Myra... dlm proses nak simpan panjang... mmg sakit telinga ngan tok, bising asyik soh potong ambut!


Tough, kan? Kakak Emma tak tough mcm nie pun dolu2


A proud mom


A proud sister


And finally a proud dad... dtg pickup kitorang...

Quote:

Kisah Emma n Myra
1. Emma suka act mcm dia KAKAK habis bila ngan MYyra. Suka cakap, "jgn, Myra, jgn!"
2. Emma mcm susah nak share toys dia ngan Myra, tp toys Myra semua dia nak main!
3. Bila Myra not around, dia suka blakon jd baby, mcm Myra dia kata... and of cause me, kene jadik IBU!
4. Myra tgn byk cepat! Tetiba jer dah PAK... muka Emma kene sepak... DUSH... rambut Emma kene tarik
5. Kalau Myra balik Tmn Tun, confirm, Myra tido lambat n mangkit lewat sket! SEBAB Kakak Emma takleh dok diam!
6. Suara Kakak Emma umpama 'alarm clock' for Myra... Tu yg takleh nak tido tuuuu... pastu di mana saje ada suara Emma, Myra akan dgn bz bodynya sibuk2 nak tgk! Paling klaka, tgh 'milking' pun dia sibuk2 'cabut', pusing tgk Emma and sambung 'milking' balik!
7. Kitorang panggil Myra 'minah sibuk' sbb dia mmg suka mcm tuh, takleh ada benda yg happening sket... nanti dia pun sibuk2 nak join or at least tgk!
8. Kalau Myra sibuk2 nak ikut Kakak Emma... nanti Kakak Emma perasan n cakap "Aaa, nak Kakak Emma la tuh." Tp mmg betul Myra nak kat dia pun

I think tu je kot... tp we all here in Tmn Tun really wish Myra can balik KL Tak best aa dok Melaka Myra... Susaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh KAMI nak visit! Emma tak pernah p umah Myra... Last time me pergi pun, tgh saratkan Emma... 4tahun babe! Balikl la Myraaaa....


Friday, 18-Jan-2008 17:11 Email | Share | | Bookmark
Emma suka yang children punyer...

Dlm kete, on da way
Dah tuka baju, tunjuk macho
Oh gigi taringnya yg amatssss tajam!
View all 4 photos...


Huhuhuhu... just like the title... she just like yg children's pool. Kalau bwk p yang adults, nanti dia jerit2... mcm nak nangis... pastu taknak lepaskan me Adeeeeehh!

Me mmg minat sgt part swimming2 nie (me pun blaja gak dulu, tp tak khatam)... dr dulu dah ckp kat abah nak joinkan dia, tp tak pernah buat apa2 tindakan... sampailah causin2 Emma join class kat Bukit Jalil, 3 of them, Afaf, Aina n Nana... baru me pun teringatkan cita2 masa Emma bb. Maka, ke B.Jalil la kitorang, a week after swim kat Dewan Komuniti Pantai Dalam nie (pics dlm entry nie). Sampai je sana... mek Emma nie tak sukeeeeee... dia nak yang ada slide n children punya pool. Manalah ada kat B. Jalil yang GAH tu. Abes tak masuk pool pun, dok main2 air ngan kaki. Last2 tido ngalahkan org yang swim! Tak jadilah nak joinkan dia that day...

Buat masa skang nie... nak buat mcm activity mingguan laa konon2nyer! Stakat nie 3 minggu berjaya... Lepas2 nie tak tau laa... takut suam2 milo Emma je semangatnyer. Emma still tak suka adult's pool... kat children's pool dia ok giler! Adalah perubahan dr segi keyakinan diri di situ Tp yg klakanyer, ada incident Emma nak terjatuh masa naik slide... the following week tu, terus tak nak naik slide dah Parah, parah! Btw, Myra pun ada join Emma skali last week... gamba tak transfer lagik... nenantilah!

So, friends... kepada puan2 yg tau mcm mana nak buat kasi mek Emma nie berani sket... berilah sepatah dua kata... Nak 'paksa' ke, nak rilek2 je ke... atau apa? Aritu nak tanya mummy Sara, tp lupa lah plak! Yang pasti me try ajar bubbling dia tak reti!!! Yer aa, seh ingus (blow from nose) pun tak tau, mcm mana nak bubbling?



Quote:
Tuka style sket tulis fp Emma, penat aa nak pura-pura jd dia, like b4
Tau tak, masa kat Bukit Jalil tu... ada sorang girl dlm baya 5thn mcm tu... pandaaaaaaaaaaaaaaaaaiii sgt swim... pakai pelampong tgn tuh ler.. tp leh swim frog style tau! Pergh! Me and hubby tgk, jeleeeeeess jer


Friday, 11-Jan-2008 22:44 Email | Share | | Bookmark
Mmmm... 2008 smells so nice!

 


Happy New Year! Maybe its too late already... but since I baru nak update fp for this new year... so blasah jer lah! Banyaknyer ketinggalan, tgk org lain punya fp... ramai Emma's frens have gone to school! Good luck to all of u! As for Emma, she continues her SR lesson, just that now she's in Taman Tun branch... Byk sgt benda berlaku to our 'One Happy Family'. Best ada, tak best pun ada.... hahahaa... I'm in my new scary field Abah, with his new azam coz he looks like very positively thinking, though I dont have a clue, what's the azam. Anyway, we hope to see our frens at Sara's Besday Bash. And this time around, I (mummy Emma) really wanna join the group photo. Masa besday Anas, dok mengelamun, tak sedar org dok panggil, saba jer lah!

Kul 5am dah... awat cheq tak tidoq lagi nie? Esok tersembam atas besday kek Sara See u guys soon! (Ada ke org nak baca b4 p besday Sara? Cakap sengsorang aku nie sbenarnnyer)


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net